diumenge, 26 de maig del 2013

Personatge de la setmana: Effie Trinket

" Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favor! "

L'Effie Trinket és qui anuncia els Jocs de la Fam al districte 12, i qui acompanya als tributs durant la preparació als Jocs de la Fam; podríem dir que és l'escorta de la Katniss i en Peeta, qui els acompanya per vigilar-los, informar-los, organitzar-los i donar-los algun consell.

És tota una senyoreta, es preocupa molt per als modals i per ser "adequada". És un exemple d'un clàssic resident del Capitoli amb modals impecables; perfeccionista, detallista i molt puntual, ja que té la seva agenda atapeïda però organitzada. És una noia superficial, totalment aliena als dolors i desgràcies dels districtes menys afavorits, que com tots els ciutadans del Capitoli s'entreté amb el Jocs de la Fam i s'il·lusiona amb els tributs.

I com que l'Effie és tota una senyoreta, sempre va vestida i pentinada a l'última moda del Capitoli. Li encanta vestir-se segons l'ocasió amb vestits, perruques, accessoris i talons dels colors més extravagants.

Durant la saga, canvia constantment de vestimenta i pentinat, però els més característics són el vestit verd (a la pel·lícula és rosa, però en el llibre es descriu com a verd) i la perruca rosa que porta durant la Sega; i a "En Flames", el color carbassa que porta tant en el vestit com en els cabells i que més tard canvia pel daurat per tal que coincideixi amb el color del pin de la muntagarlaire de la Katniss.


A la pel·lícula, l'Effie és interpretada per Elizabeth Banks

Curiositats: 

-Capitol Couture, una pàgina web creada per promocionar la pel·lícula "Els Jocs de la Fam", va escriure un article sobre Effie i sobre el seu excèntric vestuari, sabates i perruques. Effie també va ser model per a la pàgina.

-El nom "Effie" és un anglicisme del nom grec "Euphemia" que significa, "lloada" o "elogiada" . Això es relaciona amb les múltiples referències i al·lusions grecoromanes de la trilogia.


-Juntament amb tots els tributs no nomenats, Effie va ser l'únic personatge el nom del qual no és esmentat en la pel·lícula, tot i que és constant durant la mateixa i el seu nom és esmentat múltiples vegades en el llibre.

-En el primer llibre, la frase exacte de l'Effie per enunciar els Jocs de la Fam és: 
Feliços Jocs de la Fam! I que la sort estigui sempre amb vosaltres!
En canvi, a la contraportada, la frase es canvia per:
Que la sort us acompanyi sempre
Tot i així, hem de tenir en compta que la frase original és:
May the odds be ever in your favor!

Font curiositats 1, 2 i 3: Effie Trinket | Los juegos del hambre



1 comentari:

  1. M'encanten els seus vestits, són tots tan rarus i originals. I sobretot el maquillatge dels ulls *_* , impressionant.

    ResponElimina