dissabte, 15 de setembre del 2012

La muntagarlaire

Els il·lustradors de la meravellosa muntagarlaire que té protagonisme a la portada dels llibres són Elizabeth B. Parisi i Phil Falco. Ells dos tenien la difícil tasca de recrear la muntagarlaire en un dibuix que després es convertiria en protagonista de moltes de les portades (si vols recordar les portades del diferents països pots tornar a mirar-te la entrada , per cert, una de les primeres). Molts dibuixos van passar per les mans dels encarregats en la portada però cap els va convèncer fins que un dia Elizabeth B. Parisi li va demanar al seu marit també il·lustrador Tim O'Brein, si podia intentar fer un esbós de l'ocell; i així va ser com la representació gràfica de la muntagarlaire va néixer:

Aquesta va ser el primer esbós.


"El to es va afegir per saber com es veuria a la portada final" explica Tim O'Brein.


Aquesta va ser una de les opcions per un penjoll de la muntagarlaire, però segons explica Tim, va ser descartada perquè potser alguns joves podrien pensar que era un llibre per a noies (però evidentment no ho és).


I aquest és el resultat final de la meravellosa muntagarlaire; la que tots coneixem, i la que tots hem vist a les portades dels llibres que tan ens han agradat.

1 comentari:

  1. Que xulus els dibuixos de la muntagarlaire, són preciosos ! El dibuixant té un do, li han quedat super be ! I la del penjoll m'encanta, una passada en general tots els dibuixos.

    ResponElimina