divendres, 15 de març del 2013

Personatge de la setmana: El president Snow

El president Snow, és el president de tot Panem, incloent-hi el Capitoli i la resta de districtes. "Controla" el país i també treballa en Els Jocs de la Fam de cada any.

És un home cruel i sense pietat, que amenaça i mata tot aquell que s'interposa en el seu camí de tenir el poder absolut de Panem; però també és molt intel·ligent i astut, com ho demostra a través de la seva manipulació a la Katniss i la seva habilitat per mantenir Panem sota control durant almenys 25 anys, i probablement durant més. Utilitza alguns dels vencedors d' Els Jocs de la Fam en el seu propi benefici, com per exemple en Finnick Odair.

Físicament, es descriu a l'Snow com un home baixet, de cabells blancs i llavis gruixuts; i els seus ulls són com els d'una serp.

Viu en una enorme mansió, al centre del Capitoli; on es solen organitzar festes.

Es sap a l'Ocell de la Revolta que l'Snow té una néta, però no se'n donen més detalls.

Sempre porta una rosa blanca a la butxaca la jaqueta, per a cobrir la forta olor de sang que fa.


D'on ve el nom de Coriolanus Snow? Pel que sembla el seu nom fa referència a un personatge de l'època clàssica; en Coriolà (Cneus Marcius Coriolanus), fill de Vetúria i d’un home que va morir quan Coriolà era molt jove. Era un general romà que lluità en la guerra contra els volscs. El 493 a.C va conquistar la ciutat volsca de Coroli, amb el qual es guanyà el sobrenom de Coriolà.
El president Snow és un cap d’estat dèspota i tirà que obliga a la població dels districtes a treballar en condicions molt dures mentre es moren de gana i mata a la població indiscriminadament. Coriolà era conegut com un dèspota que prohibí la distribució de blat al poble.

A la pel·lícula, Donald Sutherland és qui interpreta el paper d'Snow.

La frase: "Oh, my dear Miss Everdeen. I thought we had agreed not to lie to each other." (Oh, la meva estimada snyoreta Everdeen. Em pensava que havíem acordat no mentir-nos l'un a l'altre.)


Clarament, és l'antagonista principal de la saga, i apareix en tots 3 llibres, tot i que en el primer no se'n sap gaire cosa, en els altres dos hi apareix molt més.


Vols veure més entrades relacionades amb el President Snow? Fes clic aquí!

I finalment el 1r personatge de la setmana, que a petició d'en Txecspir, és el president Snow.

2 comentaris:

  1. Primula!!
    Sento moltissim no haver passat pel teu blog ni comentar en la ultima setmana, o sento de veritat!! Tenia molts examens i tot i no tenia temps nide publicar ak meu blog. Per sort tot sa acabat i ara podre seguir comentant com abans, a mi magrada molt el personatge del president snow, es un home dolent pero magrada magrada!! I el proxim personatge podria ser... Nose.. Algun tribut del primer llibre?? La rue, la caradeguineu... Nose eh?!
    Sh.. I no oblidis de visitar el meu blog sovint perque... Qi sap... Potser et cau akgun premi i tot....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Júlia! :) No passa res per no passar pel blog ni per no comentar, com tots suposo que els exàmens i treballs tan deixat sense temps... :-/
      Sobre el següent personatge de la setmana, encara no sé qui faré; de la Rue, ja vaig fer-ne una entrada (si vols la pots veure aquí: http://elsjocsdelafam.blogspot.com.es/2012/08/rue-inoblidable.html) i de la Caradeguineu també (és aquesta d'aquí: http://elsjocsdelafam.blogspot.com.es/2012/09/caradeguineu-estrategicament-llesta.html), però tot i així gràcies per la idea, potser si que faré algun tribut del 1r llibre! ;D
      P.D: Dubto que em toqui algun premi, però tot i així visito i visitaré molt el teu blog... ;)

      Elimina