dilluns, 10 de setembre del 2012

Caradeguineu, estratègicament llesta

La "Caradeguineu" és la tribut noia del Districte 5 en la 74ena edició dels Jocs de la Fam. La Katniss no sap el seu nom real, però l'anomena Caradeguineu perquè creu que la seva aparença és semblant a la de una guineu.

Té els cabells pèl-rojos, els ulls de color ambre i faccions semblants a les d'una guineu. També és més petita que la resta de tributs.
[Spoilers del primer llibre]
Durant l'entrenament privat amb els Jutges, la Caradeguineu rep una puntuació de 5. I a l'entrevista amb en Caesar, les seves respostes són ràpides i curtes. La Katniss la descriu com a "astuta i esmunyedissa".

Com en Peeta, quan comencen els Jocs, la Caradeguineu se'n va de seguida i corrent del "bany de sang" de la Cornucòpia. La Katniss no la torna a veure fins al campament dels Vocacionals, robant menjar de les provisions fent moviments per esquivar les mines que la Katniss descriu com un ball. Després de l'explosió; la Caradeguineu torna a aparèixer rient, i aconsegueix trobar un ganivet i un pot de les runes del que abans eren les provisions.

Quan tots els tributs són convocats a un banquet on podran aconseguir el que necessiten desesperadament; la Caradeguineu s'amaga a la Cornucòpia fins a l'alba, és la primera a agafar la seva motxilla i finalment s'escapa cap al bosc sense perill, ja que cap tribut la persegueix. La Katniss queda impressionada i enfadada per l'estratègia de la Caradeguineu ja que ha sigut la més llesta en l'hora de fer l'estratègia per aconseguir la motxilla, i decideix no llançar-li cap fletxa perquè això suposaria delatar la seva posició als altres tributs.

La Caradeguineu mor, quan per equivocació, es menja les baies verinoses que en Peeta havia collit pensant-se que no ho era. Llavors s'adonen que la Caradeguineu els havia estat seguint i que la seva estratègia era romandre amagada i robar lo suficient per poder viure en els altres tributs.

És l'última noia tribut en morir als 74ens Jocs de la Fam.

La Caradeguineu demostra ser una de les tributs més elegant, difícil i intel·ligent. Ho demostra diverses vegades; en el robament de provisions dels Vocacionals i altres tributs, robant el suficient per viure però  deixant-ne prou per no cridar l'atenció i trobant coses que els altres tributs no trobaven.

A la pel·lícula, la Caradeguineu és interpretada per Jacqueline Emerson.




La frase:
-És molt llesta, Peeta. Bé, era molt llesta. Fins que has estat més llest tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada